دکتر قناعتی: برنامه های حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در دانشگاه با جدیت اجرایی شود
نخستین نشست قرارگاه تعالی سلامت و جوانی جمعیت دانشگاه بهمنظور تبیین ضرورت اجرای مفاد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و تعیین نقش و وظایف دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این نشست که 31 اردیبهشت 1401 در سالن حکیم برگزار شد، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه، بر ضرورت اجرای مفاد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تأکید کرد و گفت: این نشست بهمنظور همفکری و اتخاذ راهکارهای مؤثر رشد جمعیت برگزار میشود. اگرچه بررسی مباحث تئوری ضروری است اما این مباحث نباید مانع اجرای جدی و مؤثر برنامهها شود.
رئیس دانشگاه، بابیان اینکه در سال 2040 روند کشورهای پیشرفته تغییر خواهد کرد افزود: درحال حاضر کشورهای امریکا، چین و المان جز سه کشور اول پیشرفته جهان شناخته میشوند اما تا سال 2040 این روند براساس فاکتور جمعیت تغییر خواهد کرد و چین در رتبه اول و بعد امریکا و درنهایت کشورهای هند، پاکستان، اندونزی و برزیل در ده رتبه اول قرار خواهند گرفت.
دکتر قناعتی، برنامهریزی در زمینه رفع دغدغه مقام معظم رهبری در این زمینه را مهم دانست و گفت: تا بسته شدن پنجره جمعیتی چند سالی فاصلهداریم و اگر این پنجره بسته شود باز کردن آن کار دشواری است ازاینرو مسئلهای که رهبری بر آن تأکیددارند، بسیار مهم و ضروری است و باید بهصورت عملیاتی برنامههای این حوزه اجرا شود.
رئیس دانشگاه، بابیان اینکه بسیاری از بندهای این مفاد قانونی در دانشگاه قابلاجرا است گفت: در آموزش پزشکان عمومی و بازآموزیها و همچنین آموزش پرستاران محورهای این حوزه گنجانده شود. برای رسیدن به تصمیمات واحد نیز لازم قرارگاه تهران یکپارچه شود.
شناسایی 21 مانع فرزند آوری و راهکار آن
سپس دکتر امیرحسین بانکی پور، رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی، مصوبات ستاد ملی جمعیت و نقش دانشگاهها در اجرای این قوانین را تشریح کرد و گفت: درحال حاضر از این مسئله که جمعیت مزیت است یا مذمت عبور کردهایم و جهانیان به این نتیجه رسیدهاند که جمیعت مزیت است. این درحالی است که در 30 سال آینده، 32 درصد از جمعیت کشور بالای 60 سال خواهند بود.
رئیس کمیسیون جوانی جمعیت با اشاره به شناسایی 21 مانع مهم فرزند آوری و رشد جمعیت گفت: تأخیر و چالشهای ازدواج جوانان، الگوی فرهنگ اجاره مسکن به خانوادههای بیش از 2 فرزند، نگرانی از بیکاری سرپرست خانواده، اشتغال و نگرانیهای آینده زنان، هزینههای دوران بارداری، زایمان و شیردهی و... ازجمله مهمترین موانع فرزند آوری شناختهشده است.
وی افزود: پس از شناسایی موانع، راهکارهایی را در قالب برنامه حمایتی پیشبینی کردهایم و در این راستا تمامی دستگاههای مرتبط ازجمله دانشگاههای علوم پزشکی موظفند به اجرای برنامه کمک کنند.
دکتر بانکی پور، دانشگاه علوم پزشکی تهران را بهعنوان قطب علمی کشور، در این زمینه پیشگام دانست و گفت: اگر این برنامه در دانشگاه علوم پزشکی تهران بهدرستی اجرا شود دانشگاههای دیگر نیز از آن تبعیت خواهند کرد.
اهتمام دانشگاه در اجرای برنامههای افزایش جمعیت
در ادامه دکتر علیرضا اولیایی منش معاون بهداشت دانشگاه، با تأکید بر بسیج تمامی معاونتهای دانشگاه، در اجرای عملیاتی این برنامه گفت: نرخ باروری کشور از 6.8 در دهه پنجاه به 1.65 در سال 1399 کاهش پیداکرده است و برای جلوگیری از بحران جمعیتی در 6-7 سال آینده باید نرخ باروری به دونیم برابر افزایش پیدا کند.
دکتر اولیایی منش در بخش دیگری از سخنان خود، ساختار قرارگاه سلامت و جوانی جمعیت در دانشگاه را تشریح کرد و گفت: بلافاصله پس از هفته جمعیت این نشست را در دانشگاه برگزار کردیم که نشاندهنده اهتمام دانشگاه در اجرای برنامههای افزایش جمعیت است.
سپس هریک از اعضای جلسه دیدگاه خود را در این زمینه بیان کردند.
ارسال نظر